Nieuws

10.11.2015
Ricoh lanceert zijn eerste 3D-printer die hoogfunctionele materialen ondersteunt

Ricoh lanceert zijn eerste 3D-printer die hoogfunctionele materialen ondersteunt


RICOH AM S5500P

Vilvoorde, 10 november 2015 – Ricoh heeft de release aangekondigd van de RICOH AM S5500P, zijn eerste 3D-printer onder de merknaam RICOH. De printer zal in november worden voorgesteld in Frankfurt en zal voor de Europese klanten verkrijgbaar zijn vanaf midden 2016.

De RICOH AM S5500P is een snelle en hoogwaardige printer die bedrijven helpt tegemoet te komen aan hun specifieke innovatiebehoeften op het vlak van productie. De RICOH AM S5500P is een 3D-printer uit het topgamma die ondersteuning biedt voor PA6- en PP-materialen – materialen die van strategisch belang zijn voor fabrikanten, bijvoorbeeld in de automobielsector.

De RICOH AM S5500P kan duurzame high definition-voorwerpen produceren en maakt hiervoor gebruik van een additive manufacturing methode, de SLS®1. Via deze techniek worden poedermaterialen met de laser gesmolten. Naast de polymere poedermaterialen die meestal worden gebruikt bij de SLS®-methode, zoals PA2 11 en PA12, kunnen ook de universeel inzetbare en hoogfunctionele materialen PA6 en PP3 worden gebruikt. Het product kan bijvoorbeeld zowel auto-onderdelen bouwen voor functionele tests, als onderdelen voor de eindproducten. Dankzij zijn groot modelleergebied van 550 mm (B) × 550 mm (D) × 500 mm (H), kan de RICOH AM S5500P verschillende soorten onderdelen tegelijkertijd maken en grote onderdelen meteen vormgeven.

In september 2014 lanceerde Ricoh zijn Additive Manufacturing Business (AM Business). Tot nog toe verkocht Ricoh 3D-printers van derden en leverde het bedrijf een volledige reeks van AM-services, gaande van consultancy en 3D-gegevensontwerp tot de fabricatie. Ricoh voegt nu de RICOH AM S5500P toe aan de indrukwekkende lijst van services die het bedrijf levert in dit domein.

Ondernemingen, die willen ontdekken wat additive manufacturing kan betekenen voor hun bedrijf, kunnen gebruikmaken van de totaalondersteuning van Ricoh, met name:

  • Services op het vlak van ontwerp en toepassing/engineering
  • Snelle prototyping
  • Expertise inzake materiaalwetenschappen
  • Additive manufacturing mogelijkheden
  • Afwerkingsdiensten
  • Ondersteuning na verkoop

Voor de ontwikkeling van de RICOH AM S5500P werkte RICOH samen met Aspect, Inc. Na de release van het product zal Ricoh blijven samenwerken met Aspect aan de ontwikkeling van gepatenteerd materiaal en verbeteringsfuncties.

Ricoh op formnext 2015 in Frankfurt

Ricoh neemt deel aan formnext, de internationale beurs en conferentie voor additive technologieën en gereedschapsmakers. Tijdens de beurs, die plaatsvindt in de Messe Frankfurt (Duitsland) van 17 tot 20 november, zullen er steeds deskundigen van het bedrijf aanwezig zijn. Op stand D20 in hall 3.1 zullen vertegenwoordigers van Ricoh de functionaliteit van de RICOH AM S5500P demonstreren, evenals Ricoh’s oplossingen voor ontwerp- en productieondersteuning.

Peter Williams, Executive Vice President van Ricoh Europe, licht toe : « De lancering van de RICOH AM S5500P vormt een mijlpaal in de bijna 80-jarige geschiedenis van Ricoh en is een belangrijke stap in de evolutie van de additive manufacturing -industrie. Als bedrijf, dat zich toelegt op innovatie en ondersteuning biedt aan ondernemingen bij de evolutie in dit digitale tijdperk, zijn we blij dat we een frisse aanpak bieden en een krachtig nieuw product introduceren met uitgebreide totaaldiensten. We kijken alvast uit naar formnext, waar we niet alleen de mogelijkheden van de RICOH AM S5500P demonstreren, zoals de ondersteuning van hoogfunctionele materialen en de gelijktijdige productie van meerdere grote onderdelen, maar ook onze servicesportfolio voorstellen. »

.

1SLS® (Selective Laser Sintering): SLS is een geregistreerd handelsmerk van 3D Systems, Inc.
2PA (Polyamide): nylon. Polymeerpoeder dat sterkte en flexibiliteit biedt.
3PP (Polypropyleen): Polymeerpoeder dat licht is, bijzonder duurzaam en zeer flexibel.

Terug naar overzicht